Vâlcea: Doi bărbaţi răniţi după producerea unui arc electric la CET Govora

Două persoane au suferit arsuri şi au fost transportate la spital în urma unui accident produs joi la o staţie de transformare a energiei electrice aparţinând unei societăţi de pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, un bărbat în vârstă de 24 de ani şi un bărbat în vârstă de 51 de ani au suferit arsuri după ce au fost surprinşi de producerea unui arc electric într-o staţie de transformare a energiei electrice din cadrul unei societăţi de pe Platforma Chimică.

Una dintre cele două persoane a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului iar a doua persoană a suferit arsuri la o mână.

‘Angajaţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea ‘General Magheru’ au fost solicitaţi joi pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane surprinse de producerea unui arc electric într-o staţie de transformare a energiei electrice, din cadrul unei societăţi comerciale de pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea. În urma accidentului cele două persoane au suferit arsuri (una în proporţie de circa 50%, iar cealaltă arsuri la un membru superior)’, a precizat Cătălin Popescu.

Pentru salvarea celor două persoane au intervenit cu două echipaje SMURD şi un echipaj de la Ambulanţă.

Cei doi bărbaţi răniţi au fost transportaţi la UPU Vâlcea.

La locul producerii accidentului s-a declanşat o anchetă pentru a stabili toate împrejurările producerii acestuia.

Sursa: PRESSONLINE