Varujan arată cu degetul către Guvern / Chestiunea unor drepturi privind vechimea în muncă trebuie discutată în coaliţie

Guvernul a avizat negativ un proiect al ALDE care presupune ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Alianţei, deputatul Varujan Vosganian, care spune că problema unor drepturi privind vechime în muncă va trebui discutată în coaliţie.

„Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noştri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniştri de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeaşi temă. Această situaţie este una anecdotică”, a declarat luni Vosganian la Parlament.

Proiectul aparţine deputatului Alexandru Băişanu care spune că ministrul muncii „se laudă” cu propunere similară.

„Acum câteva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguţa Vasilescu, ministru de resort, spunând exact acelaşi lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege că îl va face pe baza unei ordonanţe de urgenţă cu toate că la legea mea s-a dat pur şi simplu aviz negativ. În acest sens trebuie să clarificăm un lucru: propunerea este o propunere ALDE făcută de mine alături de colegi de-ai mei din ALDE. Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai să o treacă prin OUG este o chestie destul de dubioasă şi neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuţie, se putea retrage această propunere legislativă şi sprijineam cu toate forţele ca această propunere legislativă să apară ca ordonanţă de urgenţă”, a declarat deputatul ALDE.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare