Vasile Bănescu, despre cazul profesoarei înjunghiate: Progresismul care mângâie pe creștet lenea, prostia, agresivitatea și permisivitatea, atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului”, poate conduce inclusiv la crimă

O profesoară de Japoneză de la Colegiul Național „Ion Creangă“ din Bucureşti a fost rănită cu un cuțit de un elev de clasa a X-a, în vârstă de 16 ani, astăzi, 5 februarie 2023. Femeia a fost dusă urgent la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, scrie r3media.ro.

După acest caz, și după ce acțiune s-a dovedit a fi premeditată, în conversațiile de pe WhatsApp ale elevilor, tânărul care a înjunghiat profesoara întrebând dacă poate să o omoare, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a ridicat problema progresismului care s-a infiltrat până și în mediul școlar românesc:

„Astăzi, o profesoară de la un liceu din București a fost atacată cu un cuțit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni.

Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate.

Progresismul care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, agresivitatea, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu și la pedeapsă.

Ulterior crima va fi totdeauna scuzată de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului.

Imperativul progresist? Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează.
Planetei să-i fie bine!“, a scris Vasile Bănescu.

Recent, și Dan Negru a tras un semnal de alarmă privitor la interzicerea exmatriculărilor în școlile din România.

Acum două luni, Ligia Deca a făcut publice proiectele noilor legi ale educației, iar 7 martie a fost data limită până când propunerile de modificare puteau fi trimise.

Printre vocile care s-au pronunțat în dezacord cu legile educației este Daniel Funeriu, fost ministru, care a prezentat cu soluții constructive care să creeze un sistem de învățământ eficient.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare