Vaslui: Bărbat cu arsuri pe o treime din corp după ce a verificat o butelie folosind flacăra deschisă

Un bărbat în vârstă de 81 de ani a suferit arsuri pe o treime din suprafaţa corporală în urma unei explozii pe care ar fi provocat-o când a încercat să verifice o butelie încărcată cu GPL folosind flacăra deschisă, în locuinţa sa din comuna Buneşti-Avereşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, explozia a fost urmată de un incendiu, la faţa locului fiind trimise două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

‘La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul a două camere şi avusese loc o explozie. În urma deflagraţiei, proprietarul locuinţei, un bărbat în vârstă de 81 ani a suferit arsuri la nivelul feţei, gâtului şi membrelor superioare, pe aproximativ 27% din suprafaţa corpului. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, nefiind înregistrate alte victime. Au ars o cameră, o bucătărie şi un hol, alte două încăperi fiind afectate de explozie. A fost salvată jumătate din locuinţă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis într-un spaţiu închis, în mediu saturat de gaze inflamabile, proprietarul locuinţei încercând să testeze o butelie încărcată cu GPL folosind flacăra deschisă’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Victima a primit primul ajutor în ambulanţă, ulterior fiind transferată la o unitate medicală de urgenţă. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare