duminică, octombrie 1, 2023

Veste şoc pentru liceeni / Ar putea fi reintrodus un examen de pe vremea comunismului – „treapta a doua”

Celebrul examen ceauşist „treapta a doua”, de promovare din clasa a X-a la a XI-a de liceu, ar putea fi reintrodus. Ministrul  Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat această intenţie, argumentând că „elevii ar fi mai bine pregătiţi pentru examene dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal”.

” Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo.

AndronescuDacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim nişte soluţii.

Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârşitul examenului de bacalaureat”, a declarat Ecaterina Andronescu la Romania tv, potrivit agerpres.ro

Sistemul de treaptă a fost introdus în ultimii ani ai comunismului, iar la finalul clasei a X-a, elevii susţineau un examen la materiile de bază din primii doi ani de liceu.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner