Vești bune pentru ambulanțieri: Sporul de risc – pe masa parlamentarilor

Sporul de risc pentru personalul medical care a stat în linia întâi, în perioada stării de urgență, va fi primit prin amendarea Ordonanței 43/2020 care a intrat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, a anunțat miercuri fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, deputat PSD, care a discutat la Parlament cu o delegație a sindicatului ambulanțierilor, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Anterior, sindicaliștii au protestat în Parcul Izvor și au depus flori în memoria celor doi ambulanțieri uciși de noul coronavirus

Deputatul PSD, Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a anunțat, la finalul discuților, că amendamentele la ordonanță vor fi repartizate la Comisia de muncă a Camerei Deputaților.

„Săptămâna viitoare, marţi, în comisie, vor fi invitaţi dumnealor la dezbatere. Vom avea amendamentul depus şi vom supune plenului pentru miercurea viitoare, astfel încât săptămâna viitoare domnul preşedinte să poată să promulge această lege, pentru că a ieşit şi a spus de acei 500 de euro. Am aflat astăzi cu surprindere că doar cei care au dovedit că au intrat cu o persoană confirmată cu COVID-19 vor beneficia de acest spor„, a declarat Budăi la Parlament.

El a adăugat că „trebuie îndreptată această nedreptate„. „Și  o vom face marţea viitoare”, a completat deputatul.

Ulterior, el a precizat pe pagina de socializare că ambulanțierii, primii oameni care au intrat în contact cu persoane infectate de Covid 19, dar care au intrat și cel mai des și, probabil, de multe ori, fără să știe, sunt cei mai discriminați de Guvernul Orban-PNL, atunci când vine vorba de recunoașterea meritelor lor.

„Tot de la acești oameni am aflat astăzi că „super-izoletele” achiziționate la „eficientul” preț de 17.000 de euro/bucată nu au ajuns și la ei. Oare unde or fi?„, a adăugat Marius Budăi.

„În urma discuţiilor, s-a convenit să fie aduse amendamentele necesare pentru a completa Ordonanţa 43/2020, și sperăm că vom reuşi să obţinem ca personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, să beneficieze de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient conformat pozitiv. E aberant. De două luni de zile încercăm să corectăm lucrul acesta„, a declarat la rândul său Gheorghe Chiș, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare