joi, martie 23, 2023

Vești bune pentru România – Agenția internațională de rating, Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva economică stabilă a României

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), remis ecopolitic.ro, agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva stabilă.

”Printre punctele forte ale României care au stat la baza deciziei agenției de rating sunt evidențiate nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și menținerea perspectivelor de creștere economică.

raitingÎmbunătățirea rating-ului de țară ar putea fi luată în considerare în contextul în care agenția evaluează că se înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță.”, s-a mai precizat în comunicatul MF.

teodorovici„Decizia agenției de rating S&P de a menține perspectiva stabilă a României este una corectă, care recunoaște și confirmă realitatea economică actuală a României.

Această decizie reflectă atât disponibilitatea Guvernului României pentru dialog cât și viabilitatea măsurilor fiscal bugetare adoptate”, precizează Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner