Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu: Măsuri pentru interzicerea circulaţiei vehiculelor în parcul Herăstrău pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, anunţă că a dispus ALPAB să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulaţia vehiculelor în parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului.

„Deţinătorii de autovehicule staţionaţi în aceste locaţii vor fi notificaţi începând de astăzi, urmând ca de miercuri, 7 iunie 2023 aceste alei să redevină exclusiv pietonale. Bucureştiul are privilegiul de a avea unele dintre cele mai vechi şi mai frumoase parcuri şi grădini publice din România, unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), monument istoric de importanţă naţională, declarat zonă construită protejată de peste douăzeci de ani”, a scris viceprimarul pe Facebook.

 

El menţionează că o porţiune de şapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism şi Tranzacţii (BTT) unei firme private, dar că în urma deciziilor instanţei, această suprafaţă aparţine Municipalităţii.

„A urmat o lungă bătălie în instanţele de judecată, în momentul de faţă există hotărâri definitive şi irevocabile prin care Municipiul Bucureşti este proprietarul şi ALPAB este administratorul pentru această suprafaţă de domeniu public”, precizează Tomescu. AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare