sâmbătă, decembrie 2, 2023

Vicol: Ridicarea MCV este decizia dreaptă de care România avea nevoie și pe care o salut

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, a salutat raportul privind România din cadrul MCV, precizând totodată că este și o confirmare a faptului că acest instrument devenise în esență caduc în condițiile în care Comisia Europeană are un nou instrument pentru a sancționa derapajele – respectiv, condiționarea fondurilor europene de respectarea unui set de reguli acceptat de toate statele UE și care nu sunt de ieri de azi.

  • Vicol: Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare este decizia dreaptă de care România avea nevoie și pe care o salut.

Vicol mai spune în postarea de pe Facebook, legat de MCV, că a avut utilitatea sa de-a lungul anilor, pentru că a oferit direcții și expertiză și întotdeauna este bine să reținem ceea ce a fost bun.

”Astfel de instrumente își au rolul lor – până la urmă, nu poți avea doar beneficii dând regulile de-o parte. Sigur, când există nemulțumiri ale statelor, ele pot fi discutate.

Dar, una este să fii patriot adevărat și alta este să arestezi ideea de patriotism și să contești regulile invocând numele poporului, deși numai despre asta nu este vorba.”, a încheiat președintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Laura Vicol.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner