Eurodeputatul PSD Victor Negrescu, a declarat că Guvernul a cerut prelungirea discuțiilor cu Comisia Europeană pe tema PNRR cu o lună, „ceea ce va conduce la aprobarea planului nostru undeva în toamnă”.
Negrescu a spus că România va începe implementarea planului de redresare mai târziu decât alte state și „va avea dificultăți în a accesa toți banii în timpul rămas”.
„În primul rând, planul nu este acceptat și alte state vor avea planul acceptat în perioada imediat următoare. Planul României va fi, probabil, acceptat undeva spre toamnă. Sunt multe modificări, ați spus dumneavoastră despre problemele din plan, faptul că nu sunt elemente coerente, dar eu m-aș referi la o altă critică, tot acolo trecută, extrem de importantă – reformele propuse de Guvernul României sunt puse sub semnul întrebării de către Comisia Europeană exact în respectivele documente date publicității, ceea ce este foarte grav.
Practic, România trebuie să își facă din nou temele, din cauza modului în care au lucrat la acest plan guvernanții și ne-au făcut de râs, ca s-o spun foarte clar și foarte cinstit, și asta este grav nu doar pentru ei, ci pentru întreaga țară și despre asta este vorba.
Faptul că puteau să discute cu alți experți, cu partenerii sociali, poate chiar și cu noi, și să trimitem ceva bun din prima, nu doar să ne lăudăm degeaba la televizor și, ulterior, să ne facem de râs, așa cum s-a întâmplat”, a declarat social-democratul, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, vineri, pe B1 TV.
Întrebat ce a pierdut România odată cu solicitarea Comisiei Europene privind efectuarea de modificări la PNRR, eurodeputatul Victor Negrescu a afirmat:
„Comisia Europeană chiar a confirmat astăzi faptul că Guvernul României a cerut prelungirea discuțiilor cu Executivul european, cu o lună, ceea ce va conduce la aprobarea planului nostru undeva în toamnă. Alte planuri o să fie aprobate acum.
Asta înseamnă că vom începe implementarea planului de redresare mai târziu decât alte state, nu vom putea să începem să punem bazele acelor elemente, să schimbăm legile pe care trebuie să le schimbăm, nu vom putea să demarăm proiectele pe care am fi putut deja să le antamăm, să începem procedurile, mă refer aici la apelurile de proiecte”.
Sursa: b1.ro