VIDEO EXCLUSIV Boloș – despre analiza Băncii Mondiale legată de PNRR: 6 miliarde de euro e un buget imens, nu știu cât se va valida și cât va rămâne în final, depinde de coordonatorii de reformă și de noi, cum vom duce discuțiile cu Comisia Europeană

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat în exclusivitate pentru Ecopolitic, despre negocierile privind fondurile din PNRR, că 6 miliarde de euro e un buget imens și nu știe cât se va valida și cât va rămâne în final, pentru că depinde de coordonatorii de reformă și de noi, cum vom duce discuțiile în negociere cu Comisia Europeană. 

”Într-adevăr avem acest raport al Băncii Mondiale, făcut de către experți și evaluează riscul pe care l-am avea pentru implementarea proiectelor din PNRR.

  • Sigur, a fost discutat și este în curs discuția aceasta cu reprezentanții Comisiei Europene, să vedem câte se vor valida din acele sume. 6 miliarde de euro e un buget imens, nu știu cât se va valida și cât va rămâne în final, depinde de coordonatorii de reformă și de noi, cum vom duce discuțiile în negociere cu Comisia Europeană”, a spus Boloș.

El a arătat că toate proiectele de infrastructură de transport sunt cu risc.

”Nu există proiecte de infrastructură care sunt pe termen lung fără risc, dar dacă nu ne asumăm aceste riscuri, asta înseamnă că pierdem tot bugetul României pentru proiecte de infrastructură? Ferească Dumnezeu, nu! Să vedem cât se validează cu reprezentanții Comisiei Europene, cu coordonatorii de reformă. Ca om care am lucrat în domeniul acesta al proiectelor de infrastructură de transport, spun că nu există proiect de infrastructură fără risc”, a spus  Boloș.

O analiză realizată de experți ai Băncii Mondiale pentru guvern cu fonduri europene, consultat de G4Media, arată că există ”un risc critic” ca România să piardă trei mari proiecte din PNRR. E vorba despre metroul de la Cluj, cele 27 de spitale și secți spitalicești noi, dar și campania de împădurire.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare