Video/ Partidul politic Liga Orașelor și Comunelor cere Parlamentului Republicii Moldova să modifice legislația privind aprobarea tarifelor pentru apă

În Republica Moldova tariful pentru apă și canalizare trebuie să fie aprobat de Consiliile municipale și locale, care sunt în marea majoritate a cazurilor, unicii fondatori și proprietari a întreprinderilor ce prestează populației aceste servicii. Tariful pentru apă și canalizare trebuie să fie aprobat de Consiliile municipale și locale, inclusiv de CMC Chișinău, care sunt în marea lor majoritate, unicii fondatori și proprietari a întreprinderilor ce prestează populației aceste servicii.
De această părere este Alexandru Bujorean, Copreședintele LOC și candidat pentru funcția de Primar al orașului Leova.
  • „Această problemă nu este neapărat tipică pentru orașul Chișinău, ci în general centrelor regionale care au centre de aprovizionare cu apă. Acum extind aceste rețele către localitățile rurale, de aceea problema are un impact de la Chișinău până în satele care sunt proaspăt conectate.

Este vorba despre procedura de aprobare pentru serviciul de aprovizionare și canalizare. Noi avem o reglmenentare foarte stranie în lege”

Acesta a mai adăugat că dreptul a fost luat conducerilor locale, astfel că o instituție de stat a Guvernului a decis pentru administrațiile locale. Și din păcate s-a ajjuns la rețuri de 40 de lei pentru metrul cub de apă.

Astfel că Liga Orașelor a decis să ceară Parlamentului Republicii Moldova să modifice legislația privind aprobarea tarifelor pentru apă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare