VIDEO/ Protestul de la Ministerul de Finanţe s-a extins în toată ţara. Lider sindicat: ”Este posibil ca guvernul să intre într-un blocaj financiar”

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune că protestul spontan de joi al angajaţilor Ministerului de Finanţe s-a extins în toată ţara. În plus, el avertizează că este posibil ca guvernul să intre într-un „blocaj financiar foarte puternic”.

„Sunt mari şanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanţelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanţă sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt trataţi oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanţă. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în acelaşi birou cu salarii diferite… Acum e un protest spontan care nu e organizat de sindicate. Colegii noştri nici nu vor neapărat să fim pe aici. În ţară la ora actuală au început protestele”, a spus Vasile Marica.

Liderul Sed Lex spune că este posibil ca guvernul să intre într-un „blocaj financiar foarte puternic dacă nu ne ascultă”.

 

„Nu este normal ce se întâmplă. Pe lângă faptul că nu avem personal tânăr, că din 2016 nu s-au mai făcut angajări, faptul că nu avem o lege să ne apere atunci când mergem în inspecții.  Trebuie să înțeleagă și Ministerul și premierul și Guvernul, dacă sistemul acesta nu va fi digitalizat nu vor fi niciodată bani la buget”, a adaugat Marica.

Sindicaliştii SedLex din Ministerul Finanţelor au declanşat joi un protest spontan la sediul instituţiei, urmând ca acestora să li se alăture angajaţi din întreaga ţară, potrivit organizaţiei sindicale.

„Colegii din Ministerul Finanţelor au declanşat un protest spontan. Se alătură colegi din toată ţara! Protestează sindicatele SEDLEX din Hunedoara, Vâlcea, Dolj, Giurgiu şi Gorj”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a sindicatului.

Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a fost convocat joi, la sediul Ministerului Finanţelor. Sindicaliştii solicită egalizarea salariilor la nivel maxim în plată şi introducerea în legea salarizării a familiei ocupaţionale finanţe, cu o grilă de salarizare corespunzătoare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare