Viorica Dăncilă – la interviurile Ecopolitic: Trebuie să demonstrezi că ești un patriot pentru a fi un partid patriotic; Partidul NOI este un partid de centru-stânga

Președintele partidului NOI – ”Națiune Oameni Împreună”, a declarat la emisiunea ”Interviurile Ecopolitic”, că partidul pe care-l conduce este un partid de centru-stânga, este un partid nou, un partid mic format nu din politicieni cu experiență ci din oameni care au făcut un prim pas în viața politică, un partid care are o altă abordare, care va da startul unui nou mod de a face politică în România.

Dăncilă: Partidul NOI este un partid de centru-stânga, dar având în vedere condițiile și situația economică din România, avem în vedere proiecte și pentru cei care așteaptă solidaritate, care vor să schimbăm nivelul de trai, dar va avea și proiecte de dreapta, pentru că motorul economiei este cel al investițiilor si trebuie să venim cu proiecte pentru IMM-uri, pentru marile companii, pentru societatea românească.

Fostul premier, întrebată în legătură cu zona patriotică pe care ar merge mesajul acestui nou partid, a declarat că: Mulți spun dacă noi vom veni cu afirmația că suntem un partid patriotic atunci vom avea susținerea marii majorități a poporului român.

  • ”Eu cred că trebuie să demonstrezi că ești un patriot, prin deciziile pe care le iei, prin poziția pe care o ai, prin demnitatea de a fi român, prin mândria de a fi român. Dacă iei decizii care nu sunt în interesul țării tare și nu sunt în interesul românilor nu poți fi un patriot. Dacă dai dovadă de lipsă de demnitate sau dai dovadă de servilism atunci nu poți fi un patriot. Noi suntem patrioți dar vom demonstra acest lucru.”, a detaliat Dăncilă.
Viorica Dancila - interviurile Ecopolitic
Viorica Dancila – interviurile Ecopolitic

Viorica Dăncilă – despre măsurile coaliției de Guvernare, PSD, PNL și UDMR: Nu critic nicio măsură care aduce un pic de mai bine în viața românilor, dar eu cred că trebuie să facem o analiză și trebuie sa mergem la cauzele care duc la aceste scumpiri, la inflația de 10,2% care este în creștere, la o datorie de 50,6% din PIB, pornind de la ideea că atunci când am plecat de la guvernare datoria publică era de doar 35%. Trebuie analizat care sunt cauzele care au dus la acest declin economic și acolo ar trebui să acționăm. Dacă noi ajutăm populația și inflația continuă să crească, acest ajutor nu va fi suficient și oamenii se vor confrunta din nou cu foamete si sărăcie, frig și lipsă de speranță.

Dăncilă – despre Complexul Energetic Oltenia: Avem alocat 1,6 miliarde pentru panouri foto-voltaice la Complexul Energetic Oltenia. Am văzut declarația sindicatelor CEO și mi s-a părut incredibil că statul român poate proceda în acest mod. În loc ca acești bani să meargă către CEO unde avem în jur de 11.500 de angajați, deci ar putea să gestioneze foarte bine situația panourilor, noi am dat aceste panouri foto-voltaice către două firme private care nu sunt românești, firme care vor deveni acționari la Complexul Energetic Oltenia.

Viorica Dăncilă a răspuns și la întrebarea: De ce nu suntem în Schengen?

”Comisia Europeană a recunoscut încă din 2011 că îndeplinim condițiile tehnice să intrăm în Schengen. Decizia a fost una politică, nu au fost de acord Olanda, Franța, Germania.

Eu cred că trebuie mai multă implicare din partea președintelui pentru că dânsul este cel care participă la Consiliul European și poate avea discuții cu liderii țărilor care s-au opus aderării noastre.”, a detaliat fostul premier.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare