Viorica Dăncilă: Măsurile luate în energie nu au fost cele coresponzătoare. Puteau fi evitate multe neajunsuri

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, joi, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, că măsurile luate în sectorul energiei „nu au fost cele corespunzătoare și România putea să evite multe neajunsuri legate de facturile mari la energie”.

 

„Eu cred că măsurile luate nu au fost cele corespunzătoare și că România putea să evite multe neajunsuri legate de facturile mari la energie, de cele câteva miliarde pe care trebuie să le plătim pentru compensare. Am să dau exemplu, ca să nu vorbesc doar la modul general, zăcământul de la Caragele, trebuia să înceapă exploatarea în 2020. A început, dar este pe un perimetru foarte meci, deci el trebuia pe un perimetru mai mare. Exploatarea trebuia să înceapă în anul 2020, iar în anul 2023 trebuia deja să avem gaze de acolo, era vorba de vreo 30 de miliarde de metri cubi, asta înseamnă cam 15% din necesar”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a vorbit și despre legea offshore și exploatarea gazelor din Marea Neagră.

„Aici trebuie să avem în vedere două lucruri. Primul este că, într-adevăr, aveam nevoie de exploatarea din Marea Neagră, dar acum că într-adevăr se va începe exploatarea, eu cred că din 2030, și toate gazele merg pe Bursa de la Viena, nimic nu merge pe Bursa de la București, de exemplu, credeți că avantajează România? Credeți că este normal ca resursele României să meargă la o bursă din afara țării, la oricare stat, și să nu rămână o parte, fără să condiționăm să rămână o parte în România?”, a afirmat fostul lider PSD.

„Și dacă tot ați adus în discuție legea offshore, este normal ca în legea offshore să băgăm și precizări pentru exploatarea onshore, adică pe uscat? Pentru că în această lege nu au luat în considerare numai faptul că toate gazele merg pe Bursa de la Viena. Toate sondele de adâncime, adică toate sondele peste 3.000 de metri, vor duce producția de gaze tot pe Bursa de la Viena”, a mai spus Viorica Dăncilă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare