Zeci de percheziţii în Vrancea şi Galaţi în două dosare de trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi şi Biroul Teritorial Vrancea, efectuează, marţi, zeci de percheziţii în Vrancea şi Galaţi în două cauze vizând combaterea traficului de droguri, a informat instituţia.

‘La data de 19.09.2023, procurorii DIICOT Vrancea, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea efectuează 49 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Vrancea, în două cauze penale vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu’, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor DIICOT, în prima cauză, în care se efectuează 15 percheziţii domiciliare, s-a reţinut faptul că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către diverşi consumatori, cu preţuri cuprinse între 100 şi 400 lei.

Alte 34 de percheziţii domiciliare se efectuează într-o altă cauză în care s-a reţinut că, în luna iunie 2023, în municipiul Focşani a fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că membrii grupului au achiziţionat în mod repetat droguri de mare risc de la persoane de pe raza judeţului Galaţi, în vederea comercializării ulterioare.

De asemenea, au efectuat schimburi de droguri cu dealeri din judeţul Galaţi, furnizând tablete de ecstasy şi cantităţi de MDMA, pentru doze de 3-CMC.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Galaţi şi Vrancea şi beneficiază de sprijinul Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare