Zelenski nu cedează: „Nimeni nu va putea pune capăt stabilităţii, rezistenţei, forţei şi curajului Ucrainei”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs difuzat duminică, că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva Rusiei, la o zi după ce Congresul SUA a adoptat un proiect de lege de finanţare temporară care omite ajutorul pentru Ucraina, informează Reuters.

Ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat separat că a primit asigurări cu privire la asistenţa militară suplimentară într-un apel telefonic cu secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev a declarat că Ucraina lucrează cu partenerii săi americani pentru a se asigura că o nouă decizie bugetară va include fonduri pentru ţară şi că sprijinul SUA este intact.

Într-un discurs înregistrat pentru sărbătoarea Zilei Apărătorilor, preşedintele Zelenski nu a abordat direct votul din Congres, dar şi-a reiterat hotărârea de a lupta pentru victorie. „Nimeni nu va putea pune capăt stabilităţii, rezistenţei, forţei şi curajului Ucrainei”, a spus el. A adăugat că Ucraina va înceta să reziste şi să lupte doar în ziua victoriei.”Pe măsură ce ne apropiem de aceasta în fiecare zi, spunem: Vom lupta atât timp cât este nevoie”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a încercat să-i liniştească pe ucraineni cu privire la viitorul sprijin al SUA în comentarii pe Facebook, subliniind că fondurile aprobate anterior nu vor fi afectate.”Sprijinul pentru Ucraina rămâne neclintit în administraţia SUA, în ambele partide şi în camerele Congresului SUA şi, cel mai important, în rândul poporului american”, a scris el. AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare