Ziarul The Guardian promite că va sprijini forța de muncă după victoria „supărătoare” a candidatului republican în timp ce studenților de la Școala de Politici Publice McCourt de la Universitatea Georgetown li s-a spus săptămâna aceasta că s-ar putea juca cu Lego, cărți de colorat și pot lua lapte și prăjituri în „suita de îngrijire personală” în urma rezultatului alegerilor, scrie The Telegraph, conform mariustuca.ro.
The Guardian oferă consiliere psihologica personalului, deoarece a promis că își va sprijini forța de muncă după victoria „supărătoare” a lui Donald Trump în alegerile din SUA săptămâna aceasta.
Într-un e-mail adresat personalului, editorul The Guardian, Katharine Viner, a spus că alegerile au „demascat linii alarmante pe mai multe fronturi” și a îndemnat jurnaliștii din Marea Britanie să contacteze colegii din SUA „pentru a vă oferi sprijinul”.
Viner a spus că rezultatul ar fi „supărător pentru mulți alții” adăugând: „Dacă doriți să vorbiți despre asta, managerul dumneavoastră și membrii echipei de conducere sunt cu toții disponibili, în calitate de oameni de echipă. Există, de asemenea, acces gratuit la servicii de asistență gratuite, pe care le-am subliniat la sfârșitul acestui e-mail.”
Recomandarea vine după ce doamna Viner a încercat să liniștească cititorii cu privire la rezultatul alegerilor, scriind într-un editorial de miercuri că ziarul va „rezista încă patru ani de Donald Trump” și că alegerile au fost un „moment extraordinar, devastator” în istoria Statelor Unite”.
„Cu Trump luni departe de a prelua din nou mandatul – cu implicații dramatice pentru războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu, sănătatea democrației americane, drepturile reproductive, inegalitatea și, poate mai ales, viitorul nostru colectiv de mediu – este timpul. pentru ca noi să ne dublăm eforturile de a cere socoteală președintelui ales și celor care îl înconjoară”, a adăugat Viner
Deasupra unei invitații de a dona pentru The Guardian, editorialul ei s-a încheiat cu mesajul că ziarul „va face față acestor amenințări, dar va fi nevoie de jurnalism independent curajos și bine finanțat. Va fi nevoie de articole care nu se pot sprijini de un proprietar miliardar îngrozit de răzbunarea unui bătăuș de la Casa Albă”.
Un purtător de cuvânt al Guardian a declarat joi: „Ceea ce vă numiți drept „terapie după rezultatul lui Trump” este de fapt programul nostru de asistență pentru angajați – o funcție pe care orice organizație internațională de presă responsabilă o are la dispoziție în orice moment pentru personal.”
Studenților de la Școala de Politici Publice McCourt de la Universitatea Georgetown li s-a spus săptămâna aceasta că s-ar putea juca cu Lego, cărți de colorat și pot lua lapte și prăjituri în „suită de îngrijire personală” în urma rezultatului.
Universitatea din Michigan găzduiește, de asemenea, un eveniment de „terapie prin artă” și „procesare postelectorală”.
Unele magazine din SUA s-au închis chiar miercuri, magazinul The Collective din Iowa scriind pe pagina sa de Instagram că se închide pentru a permite o „zi de durere colectivă”.
Printre reacțiile de peste mări s-a numărat popularul săptămânal german Die Zeit, care și-a condus site-ul miercuri cu un singur cuvânt „F–”.