Ziua Copilului la Senatul României

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României îi invită pe copii și pe părinți la cea de-a patra ediție a Senatului Copiilor, un eveniment amplu dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor.

  • Distracția și voia bună se împletesc la evenimentul „Senatul copiilor” cu creativitatea, curiozitatea și cu activitățile educative ce îmbogățesc cultura generală a micilor vizitatori. Tururile ghidate în Palatul Parlamentului îi introduc pe cei mici în lumea legilor, dar stârnesc interesul și pentru clădirea muzeu ce găzduiește Senatul.
    Partenerii noștri vor premia cele mai inspirate răspunsuri despre Senat.
    Evenimentul, găzduit în incinta și grădinile Senatului, se va desfășura sâmbătă, 1 Iunie 2024, între orele 10:00 și 17:00.

    Senatul Copiilor este organizat în parteneriat cu mai multe instituții publice şi organizații din România: Fundația Salvați Copiii, UNICEF România, World Vision România, Ministerul Apărării Naționale,  Ministerul Afacerilor Interne,  Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București, Crucea Roșie, Monetăria Statului și Asociația Internațională a Femeilor.

Sponsorii evenimentului: CEC Bank, Samsung, PPC România, Kinder, Pepsico, Alka Group și  Kandia Dulce.

Pe toată durata evenimentului, copiii, părinții, bunicii și toți cei care vor să sărbătorească ziua de 1 Iunie la Senat au parte de numeroase surprize și activități distractive, educative și interactive:
Monetăria Statului, pentru prima dată la ziua copiilor de la Senat, va produce pe loc monede pentru copii.
UNICEF România, prezentă pentru a patra oară la Senatul Copiilor, vine cu cabine foto, pictură pe față, origami și mascote.
Fundația Salvați Copiii și  ”Amprenta de Bine” se alătură evenimentului și oferă participanților prilejul de a se bucura să deseneze.
Fundația World Vision România aduce jocuri de cunoaștere și comunicare, jocuri de societate, animație/face painting, jocuri sportive și terapie prin dans.
Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Primăriei Municipiului București, CREART și Leroy Merlin vin cu ateliere de creație, la dispoziția micilor artiști: semne de carte, păpuși din linguri de lemn, tablouri din materiale reciclabile și podoabe tradiționale.
Federația de Automobilism Sportiv  prezintă o expoziție de mașini de raliu și Race Box prezintă o expoziție de mașini de colecție.
Footbal Museum București va  aduce exponate interactive.
Facultatea de horticultură ne va încânta privirea cu o excepțională expoziție de plante.
Destiny Park și Pro Camps Bușteni  vor organiza o tombolă, unde câștigătorii vor primi două locuri în taberele de aventură și de schi ale organizației și 10 invitații pentru copii în parcul de distracții.
Clubul Dinamo îi va învăța pe doritori fotbal și volei, pe terenurile special amenajate pe iarbă.
Atelierul Girafei și Galeria Arhiva de Artă vor propune activități interactive pe parcursul întregii zile.
Echipele de la Naval/Scafandri (Ministerul Apărării Naționale), Salvamont România, Federația Română de Tenis, Federația Română de Lupte și Federația Română de Kempo (sensei Amatto Zaharia) vor contribui la activitățile Senatului Copiilor cu surprize extraordinare de care se vor bucura toți cei prezenți.

Ca o încununare a jocului și a distracției, tobogane gonflabile imense vor aștepta copiii să se bucure de ziua lor.

Programul artistic va fi asigurat de Opera Comică – momente artistice, recital Corul Magic și copiii din cadrul Programului Național Cantus Mundi, concert simfonic, de Palatul Național al Copiilor – moment artistic de dans, precum și de organizația ”E dreptul meu la viață și educație”. Va putea fi admirată și o expoziție de costume a Corului Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”.
Ambasadele Armeniei, Palestinei, Turciei, Ucrainei și Republicii Moldova, precum și Institutul Cultural Francez din București, împreună cu partenerii evenimentului –  Bucuria, Panilino, Dulcinella, Eurodidactica, vor avea standuri cu produse tradiționale și materiale promoționale.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare