Ionel Dancă (Forța Dreptei): Ordonanța de urgență 119 pentru plafonarea prețurilor la energie este blocată la Senat de coaliția PSD-PNL-UDMR care continuă să-și dea cu stângul în dreptul

Ordonanța de urgență 119 pentru plafonarea prețurilor la energie este blocată la Senat de coaliția PSD-PNL-UDMR care continuă să-și dea cu stângul în dreptul în timp ce milioane de români nu vor putea beneficia de un preț plafonat la energie din cauza modului aberant în care a fost scrisă și adoptată această ordonanță în Guvern, scrie deputatul Forța Dreptei, Ionel Dancă, pe Facebook. 
Încă de săptămâna trecută, am depus mai multe amendamente esențiale care să corecteze schema PSD-PNL de plafonare a preturilor din energie dar pentru că PSD și PNL nu reușesc să se înțeleagă in coaliție cum să-i fure mai puțin pe români la curent, dezbaterea amendamentelor la OUG 119 este amânată de la o săptămână la alta, afirmă el.
Tergiversarea OUG 119 în Parlament este făcută cu bună știință și cu rea intenție pentru că noua schemă de plafonare a preturilor la energie se aplică de la 1 septembrie și dacă OUG 119 nu este modificată urgent în Parlament, în luna septembrie peste 1 milion de consumatori casnici si numeroase activități economice si sociale nu vor beneficia de un preț plafonat la energie. Asta e o nouă hoție a Guvernului PSD-PNL în criza prețurilor la energie prin care românii sunt furați din nou la curent!, avertizează parlamentarul.
”Coaliția PSD-PNL-UDMR trebuie să dezbată și să adopte urgent amendamentele pe care le-am depus în numele partidului Forța Dreptei încă de săptămâna trecută: preț plafonat pentru un consum de 300 kWh pe lună, eliminarea plafonului de consum din anul anterior și plata la pretul din piață doar pentru ceea ce depășește 300 kWh; eliminarea certificatelor verzi și a bonusului de cogenerare din pretul final facturat, includerea bisericilor și a cluburilor sportive precum și a altor categorii de activități economice si sociale în schema de plafonare”, afirmă Dancă.
”Am văzut că PSD iese in comunicate de presă și anunță că vor depune și ei unele dintre aceste amendamente la OUG 119. Dar când s-a adoptat OUG 119 în Guvern, unde erați domnule Ciolacu?! Eu le spun celor din PSD să nu se mai obosească să depună noi amendamente la Ordonanța 119. Este mult mai simplu să susțină amendamentele Forța Dreptei depuse de mine la Comisia de Energie din Senat!”, mai spune deputatul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare