ALERTĂ METEO de vreme extremă: Cod galben de fenomene extreme în sud-vestul ţării

alerta meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de manifestări de instabilitate atmosferică accentuată pentru toată ţăra începând de marţi, de la ora 15.00, până vineri, la ora 10.00.  

  • În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Şi în Bucureşti se anunţă ploi abundente – ANM a emis o prognoză specială, care anunţă instabilitate atmosferică accentuată în Capitală, pentru zilele de joi şi vineri.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, mai accentuată joi (15 mai) și vineri (16 mai). Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor atinge 15…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, exceptând ziua de miercuri (15 mai) când vor atinge 23…24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade”, se arată în prognoza ANM.