miercuri, februarie 28, 2024

AUR va depune împotriva liberalului Florin Roman o plângere penală „pentru uzurpare de calităţi oficiale”

Parlamentarii AUR vor depune o plângere penală pe numele deputatului PNL Florin Roman „pentru uzurpare de calităţi oficiale”, a anunţat joi liderul deputaţilor Alianţei, George Simion, potrivit Agerpres.

„Domnul Roman o să aibă plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. Nu era normal să intervină chestorul Camerei Deputaţilor să-l îndepărteze de pe acel scaun, pentru că el trebuia să cedeze microfonul. Nu ne-am uitat pe pantalonii lui dacă avea lipici. (…) Am cerut preşedinţilor celor două Camere să întrunească plenul reunit marţi, este un prerogativ al lor, trebuie să respecte Constituţia. Această moţiune de cenzură trebuie votată la trei zile după ce a fost citită”, a declarat Simion, la Parlament.

Potrivit acestuia, „atât timp cât Constituţia va fi încălcată, reacţiile societăţii vor fi din ce în ce mai puternice”.

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului conform cărora AUR s-a asociat cu USR PLUS, Simion a spus: „Îmi e milă de domnul Cîţu, se teme, este paranoic, începe să vină cu tot felul de scenarii elucubrante. Se pare că am înlocuit rolurile, domnul Cîţu e acum cu teoriile conspiraţiei”.

Citirea moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu în plenul reunit a început cu un scandal, iar președintele de ședință, deputatul PNL Florin Roman, a fost forțat de parlamentarii AUR să plece în bancă după ce a confiscat microfonul.

După episodul neplăcut din Parlament, Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale impotriva celor din „coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional”.

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu, citită în Parlament cu scandal și îmbrânceli

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner