Barna, atac la Orban: E o abordare neinspirată

dan barna

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, la emisiunea Marius Tuca Show, că declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban în ceea ce privește impozitarea din domeniul IT a fost „un teribilism”, respectiv nu este o măsură susținută de formațiunea pe care o conduce.

„Evident că e un lucru pe care nu îl susținem. A fost un teribilism. E un punct de vedere. USR e în zona de centru dreapta, un partid care își propune să susțină parteneriatul. IT-ul s-a dovedit una dintre resursele pe care tinerii, mediul de afaceri din România le-a dezvoltat bine. Să încercăm să sabotăm acum lucrul acesta. Soluția e creșterea competitivității prin încurajarea diasporei să investească și să facă afaceri în România. E o abordare neinspirată”, a spus Dan Barna.

Aceste afirmații ale liderul USR vin în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit

. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.