Beatrice Tudor ( deputat PSD ): Catedrala Mântuirii Neamului trebuie să fie un element care să ne unească, nu să ne dezbine

Catedrala-Nationala

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor consideră că o construcție-simbol precum Catedrala Mântuirii Neamului trebuie să fie un element care să unească românii, nu să îi dezbine, mai ales la câteva zile de la Sărbătoarea Națională de 1 Decembrie, în anul în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire.

Patriarhul Ecumenic BartolomeuBeatrice Tudor, care este și secretarul Comisiei pentru cultură, arte și mass-media din Camera Deputaților, a făcut această declarație în contextul în care, de la Sfințirea Catedralei Mânturii Neamului din data de 25 noiembrie, în spațiul public au apărut diferite luări de poziții prin care se încearcă crearea unui conflict între românii care susțin edificarea Catedralei și cei care susțin că banii ar putea fi folosiți pentru alte obiective de investiții.  

Tudor Beatrice“Discuția despre Catedrală sau spitale este una falsă, care nu-și are locul într-o societate dezvoltată. Problema nu trebuie să fie pusă în termeni de excludere: Catedrală sau spitale, ci în termeni de includere: Catedrală și spitale. România este un stat suficient de dezvoltat cât să-și permită și spitale și școli, dar și biserici și catedrale. Catedrala Mântuirii Neamului reprezintă o investiție în zestrea spirituală a poporului român și nu trebuie ridiculizată sau minimalizată”, a declarat deputatul de București Beatrice Tudor.

“În anul în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire avem nevoie de elemente și simboluri care să ne unească, nu să ne dezbine, iar Catedrala Mântuirii Neamului este un asemenea simbol”, a mai afirmat deputatul PSD de București.