Benzinărie închisă de ANPC pentru că înșela clienții la cantitatea de combustibil

ANPC a desfășurat o acțiune de verificare la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani, județul Ilfov, aparținând operatorului economic Lukoil. Benzinăria a fost închisă și s-au dat amenzi de peste 50.000 de lei.

Pentru abaterile de la legislația în vigoare, în domeniu, identificate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni:

  • amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei
  • măsura complementară de oprire temporară a prestării de servcii, până la remedierea deficiențelor, pentru stația Lukoil Ciolpani.

” În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit și îmi doresc în continuare să avem toate pârghiile necesare pentru a elimina și cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor.
Primim zilnic sute de sesizări și informări legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea puțini pentru a reuși să fim prezenți peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie.
Cu toate acestea în fiecare zi reușim să transmitem un mesaj puternic.

Am primit informația legată de “furtul” la pompă în urmă cu foarte puțin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea și sancționarea acestuia.
Indiferent de cât de puțini bani sunt „făcuți” aşa și indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat.

De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți în urma acțiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim.
Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen.” – Paul Anghel, director general ANPC.


La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înșelătoare – nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât și referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine.

Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37.

La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri.

De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare