Buzău: Trei persoane, între care şi un fost poliţist, cercetate în arest la domiciliu pentru fapte de corupţie

Trei persoane, printre care şi un fost poliţist, sunt cercetate în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind bănuite de săvârşirea de fapte de corupţie în vederea facilitării promovării unui examen de obţinere a permisului de conducere, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat, în data de 9 iunie, o percheziţie domiciliară şi au pus în executare cinci mandate de aducere într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă săvârşite de mai multe persoane, printre care şi un fost poliţist, în prezent pensionat medical.

‘Cazul are la bază o sesizare din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău, iar din cercetări a rezultat că o persoană fără calitate specială, prin intermediul unei rude, a apelat la fostul poliţist, angajat în cadrul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, pentru ca acesta să intervină pe lângă examinatorii auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Buzău, în vederea facilitării promovării probei practice la examenul auto pentru categoria ‘C’. În schimbul intervenţiei sale, fostul poliţist a pretins suma de 500 de euro. La data de 7 iunie, persoana fără calitate specială a susţinut proba practică şi a promovat-o, iar în seara aceleiaşi zile i-a remis fostului lucrător al MAI suma de bani menţionată’ se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale urmând a se desfăşura şi alte acte de urmărire penală.

Sursa: PRESSONLINE