miercuri, septembrie 28, 2022

Care este legătura Weber – Tăriceanu – Rusia în viziunea lui Tomac

Atacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arată cât de subtil și, mai ales, cât de periculos joacă Rusia, a afirmat preşedintele PMP, Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

„A pune sub semnul întrebării parteneriatul strategic și relația militară cu SUA arată superficialitatea și dubla agendă a unor politicieni care, până de curând, își manifestau un ferm atașament față de alianța noastră specială cu Statele Unite. Cui îi convine să conteste prezența scutului de la Deveselu? Cui îi convine să semene în societatea românescă un sentiment de neîncredere și respingere față de cel mai important aliat? Unui singur beneficiar: Rusia!”, a argumentat Tomac.

Liderul PMP face apoi o legătură între Renate Weber, recent înscrisă în grupul ALDE din Parlamentul European şi Călin Popescu Tăriceanu, şef al Alianţei de la  Bucureşti:

Eugen Tomac PMP„Nu mă miră că acest europarlamentar face parte din ALDE, dacă ne amintim că și Călin Popescu Tăriceanu a avut mai multe ieșiri prin care a demonstrat că nu are niciun fel de sentiment de loialitate față de relația noastră euroatlantică.

În 2006, Tăriceanu a cerut retragerea trupelor române din Irak, punând România într-o situație extrem de delicată, având un discurs identic: subtil și periculos antiamerican. Același Tăriceanu avea întâlniri cu emisarii lui Putin la Palatul Victoria, fără a informa opinia publică despre caracterul acelor întâlniri, așa cum a fost vizita lui Kondyakov, chiar înainte de suspendarea Președintelui Băsescu în 2007”.

Cazul Weber și precedentul TăriceanuAtacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arată cât de…

Publiée par Eugen Tomac sur Samedi 8 septembre 2018

Tomac a mai amintit de invitația adresată de către Tăriceanu în 2015 Președintelui Dumei Stat, Seghei Narâșkin, de a se adresa plenului Senatului României, în condițiile în care Narâșkin are interdicție de a intra în UE din cauza anexării Crimeei de către Federația Rusă.

„România are nevoie de SUA. Doar așa ne putem garanta securitatea. Oare cui servesc aceste ieșiri antiamericane adresate de politicieni români care ne îndeamnă să nu iritam Rusia, ba chiar s-o invităm în Parlament să țină discursuri disprețuitoare la adresa românilor?”, a conchis preşedintele PMP.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner