Cetăţean palestinian, arestat preventiv la granița cu Bulgaria pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe 9 august, la frontiera cu Bulgaria un cetăţean palestinian, în vârstă de 47 de ani, rezident în Suedia, care transporta cu un autoturism patru conaţionali pe care intenţiona să-i ajute sa ajungă ilegal într-un stat din Vestul Europei.

Pe numele călăuzei instanţa a admis, în cursului zilei de ieri, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cei patru cetăţeni palestinieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Palestina, trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani şi un minor în vârstă de 2 ani.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru au trecut frontiera din Bulgaria în România, pe jos, pe la „frontiera verde”, iar ulterior au fost preluaţi de cetăţeanul palestinian, R.M., care efectuase formalităţile de frontieră în baza documentelor personale, valabile. Şoferul intenţiona să-i ajute pe cei patru conaţionali să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei patru cetăţeni palestinieni şi trafic de migranţi pentru şoferul autoturismului.