Ciolacu, despre Unifarm: Era clar ceva organizat, o infracţiune bine pusă la punct  

ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că liberalii au schimbat managerii de spitale pentru a putea face achiziţii directe de la Unifarm, iar Consiliile Judeţene plăteau facturile cu preţuri mult prea mari, astfel fiind organizat ”un lanţ bine definit”.

”Toată lumea credea că Unifarm cumpără şi distribuie la spitale sau familiilor vulnerabile. Dimpotrivă, ei cumpărau la nişte preţuri, după cum se vede, astronomice, apoi trimiteau facturile să le plătească Consiliile Judeţene. 90% din preşedintii de Consilii Judeţene au refuzat să cumpere măşti şi combinezoane de la Unifarm pentru că erau preţurile mult prea mari”, a declarat, Marcel Ciolacu, la TVR.

Marcel Ciolacu a afirmat că ce se întâmpla la Unifarm era ” o infracţiune bine pusă la punct şi cu un lanţ bine definit”.

”Ei au venit şi au schimbat toţi managerii de spital. Pe urmă, au venit cu starea de alertă, noi am făcut un amendament, astfel încât managerii de spitale să nu mai fie în subordinea ministerului. Era clar ceva organizat, o infracţiune bine pusă la punct şi cu un lanţ bine definit. (…) De ce tocmai de la Unifarm? Să aflăm astăzi că era vorba de o şpagă de 800 de milioane? Au renunţat la achiziţiile directe la presiunea politică şi mai ales la presiunea media”, a adăugat Ciolacu.

Toate combinezoanele cumpărate din Turcia ”sunt aceeaşi măsură, sunt pentru oameni scunzi”, a spus Ciolacu.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.