sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Ciolacu: Pieţele trebuie lăsate deschise/În supermarket-uri, în spaţii închise, posibilitatea infectării este mult mai mare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că este lipsită de orice logică decizia Guvernului de a închide pieţele şi astfel românii să fie obligaţi să se înghesuie în supermarket, un spaţiu închis, unde posibilitatea de infectare cu noul coronavirus este mult mai mare, afirmând că piețele trebuie să fie lăsate deschise.

„Pieţele trebuie lăsate deschise! Este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarket-uri, în spaţii închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare, pentru că tu, Guvernul Orban, închizi pieţele şi târgurile… care se află în aer liber! La fel de ilogic este să-ţi obligi proprii cetăţeni să cumpere produse de import şi nu pe cele proaspete, făcute aici, în România. În loc să susţină produsele autohtone şi producătorii români, Orban face tot posibilul să-i îngroape de tot! Pe 6 decembrie, Orban trebuie să plece! Iar românii să-şi ia viaţa înapoi!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că alături de Guvern a fost luată decizia să fie lăsate să funcţioneze pieţele în spaţii deschise, deoarece este toamnă, iar micii agricultori vin să îşi vândă produsele şi românii îşi fac în această perioadă aprovizionarea pentru iarnă.

Premierul Ludovic Orban a explicat restricţiile decise pentru a preveni răspândirea COVID-19, afirmând că vor fi suspendate pieţele aflate în spaţiu închis, însă primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner