Cioloş: Vom merge cu un tandem la preşedinţie; PLUS va desemna candidaţii la przidenţiale şi locale în două săptămâni

ciolos barna

Alianţa USR-PLUS va merge cu un tandem la alegerile prezidenţiale, iar PLUS a decis sâmbătă, la şedinţa Consiliului Naţional, să-şi desemneze candidaţii la Preşedinţie şi Primăria Capitalei în aproximativ două săptămâni, a anunţat liderul PLUS, Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă.

dacian ciolos plus„În ceea ce priveşte Alianţa USR-PLUS, eu sunt convins că vom încheia negocierile pentru constituirea unei alianţe alianţe politice cu USR în cel mai scuirt timp. Şi, în momentul de faţă, de faţă nu negociem posturi, aşa cum lasă unii să se înţeleagă, nu există niciun blocaj în negocieri, ci căutăm soluţiile cele mai bune pentru ca alianţa să poată să prezinte cel mai bun candidat şi să constituie cu adevărat o alternativă politică pe care romanii o aşteaptă. (…) Am declanşat astăzi, în şedinţa Consiliului Naţional, procedura de selecţie a candidatului pentru preşedinţia României şi pentru Primăria Bucureşti. Noi am decis, prin statut, să desemnăm aceşti candidaţi prin votul tuturor membrilor de partid, de aceea aceasta  procedur va dura circa două sătămâni. Cei care vor dori să-şi depună candidatura se vor putea înscrie”, a declarat Cioloş.

După ce procedura va fi finalizată, a adăugat el, se va decide în cadrul Alianţei USR-PLUS care vor fi candidaţii Alianţei la preşedinţia României, resoectiv pentru poziţia de prim-ministru.

  • „Pentru că obiectvul nostru al alinaţei este sa castigam alegerile parlamentare şi să guvernăm romania”, a adăugat liderul PLUS

El a menţionat că, până pe 20 iulie, cei care doresc să candideze pentru preşedinţia României şi pentru Primăria Bucureşti vor putea să îşi depună candidatura, să se înscrie, iar începând cu săptămâna viitoare, de pe 22 şi până pe 27 iulie, va fi vot deschis, electronic, pentru toţi membrii de partid.