Cod roșu de caniculă în Bulgaria. Recomandări pentru turiștii români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria, în ţara vecină fiind emise coduri de caniculă pentru luni şi marţi, relatează Agerpres.

Meteorologii bulgari au emis codul roşu de caniculă pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo şi Ruse. Temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

De asemenea, potrivit sursei citate, a fost emis un cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38… 41 grade Celsius.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.