Conferință a liderilor Verzilor Europeni la București, alături de europarlamentarul Nicu Ștefănuță: ”Mișcarea Verde nu este doar despre mediu. Transformarea Europei are și o parte de investiții” – VIDEO

Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Terry Reinthe, şi copreşedintele Partidului Verde European, Thomas Waitz, la invitația europarlamentarului român nou intrat în Partidul Verzilor Europeni, Nicolae Ştefănuţă, au susținut o conferință de presă la București.

În acest context, Terry Reinthe, co-președinta grupului Verzilor din Parlamentul European, a precizat că afilierea lui Nicolae Ştefănuţă la grupul Verzilor PE a venit într-un moment important pe scena europeană, pentru că acum au loc ultimele discuții pe tema planului Green Deal: ”Un proces transformațional ca acesta trebuie să fie distribuit în toată Uniunea Europeană, motiv pentru care este important să avem și o voce din România pe această temă”.

Aceasta a completat că Mișcarea Verde nu este doar despre mediu și că transformarea Europei are și o parte de investiții, ”nu este o transformare de reglementare în care ți se cere să schimbi fără să ți se dea mijloace.”

De asemenea, Terry Reinthe a vorbit despre aderarea României la Schengen.

”Noi, Verzii, susținem aderarea României în spațiul Schengen. Credem că este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, să călătorești liber într-o Uniune Europeană comună și este ceva de care ar trebui să beneficieze și cetățenii români”, a completat sursa citată.

Despre aderarea la Schengen a vorbit și deputatul european Thomas Waitz, co-președintele Partidului Verde European. Partidul pe care îl reprezintă a criticat anut trecut decizia partenerilor de coaliție din Consiliul JAI cu privire la aderarea României.

”Noi, Verzii, regretăm această decizie care a fost luată de unul dintre cei doi parteneri de coaliție fără a ne consulta și a lua în considerare poziția partenerului lor de coaliție. Am criticat public decizia Partidului Conservator din Austria, condus de cancelarul Nehammer. Credem că aceasta a fost o greșeală clară, un semnal greșit pentru regiune. Dar nu doar un semnal greșit. Această decizie, blocarea de a permite Bulgariei și României să intre în Spațiul Schengen nu s-a bazat pe argumente substanțiale. A fost mai degrabă o mișcare pentru poziționare internă, pentru politici interne austriece.

Regret foarte mult că cancelarul nostru a folosit această decizie, supărându-i pe partenerii noștri de cooperare bine percepuți din regiune și lucrăm cu guvernul austriac pentru a abroga această decizie cât mai repede posibil și pentru a ajunge la un vot pozitiv din partea Guvernul austriac să accepte România și Bulgaria în Schengen, țări ar fi trebuit să adere cu mult timp în urmă.

Există o poziție foarte clară de partea noastră și, de asemenea, o critică publică asupra unei decizii destul de singuratice a Partidului Conservator austriac”, a completat Thomas Waitz.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare