Dan Barna intră oficial în cursa pentru Cotroceni

dan barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a fost validat sâmbătă, de Congresul Uniunii, drept candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Dintr-un total de 491 de voturi, din care 26 au fost nule, Dan Barna a primit 324 de voturi. Senatorul Mihai Goţiu a fost votat de 134 de delegaţi, în timp ce alţi doi aspiranţi, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu au primit cinci, respectiv trei voturi. 

La final, Barna a declarat că aşteaptă şi decizia PLUS în privinţa candidaţilor, şi a reafirmat că va exista un tandem.

Dan Barna
Dan Barna

„Cu certitudine Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic la preşedinţia României. (…) Este un rezultat care cumva confirmă eforturile de doi ani, de când conduc acest partid, de a ne dezvolta, de a creşte, de a fi ceea ce România are nevoie, adică de un partid proaspăt, care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic, pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a declarat Dan Barna.

 

Liderul USR a amintit că principalul obiectiv al Alianţei USR-PLUS este acela de a veni la guvernare în 2020.

  • „Toate eforturile de până acolo sunt paşi pentru atingerea acestui obiectiv. (…) Noi am spus constant că acest guvern trebuie să plece. (…) Vom avea un candidat unic la prezidenţiale”, a adăugat el.

Barna a susţinut că are o relaţie firească cu PNL, un alt partid de opoziţie.

„Românii vor putea alege între candidatul PNL şi cel al Alianţei USR-PLUS,vom vedea care este acela”, a arătat acesta.