duminică, iunie 26, 2022

Declarația incredibilă a lui Klaus Iohannis în privința tăierile ilegale de păduri: defrișările ilegale sunt sub control și datorită legii promovate de fostul ministru Doina Pană

Președintele Klaus Iohannis a susținut aseară o conferință de presă la Palatul Cotroceni, cu privire la scandalul momentului legat de DNA.În acest context, întrebat fiind de către jurnalistul ecopolitic.ro, în legătură cu faptul că în decursul acestor ani, chiar dacă s-au prezentat mai multe dovezi în legătură cu tăieri ilegale de păduri, DNA-ul nu a finalizat niciun dosar privind defrișările, președintele Iohannis a dat un răspuns surprinzător și inedit.

Președintele Iohannis a surprins pe toată lumea prin faptul că nu a răspuns legat de ce Direcția Națională Anticorupție nu a finalizat niciun dosar în privința tăierilor ilegale de pădure, cu toate că au existat în decursul anilor foarte multe probe, dar a apreciat, pentru prima dată un ministru PSD.

Singurul ministru PSD apreciat de Klaus Iohannis

doina panaKlaus Iohannis a afirmat pentru prima dată de când este Președintele României că defrișări ilegale sunt sub control și datorită legii promovate de fostul ministru PSD, Doina Pană.

Mai mult decât atât, președintele Iohannis a ținut să precizeze că afirmațiile pe care le-a făcut ministrul Doina Pană, înainte să demisioneze pe motive medicale, legate de zona pădurilor le-a luat de bune.

Reamintim faptul că actualul deputat, Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor, se identifică cu mai multe proiecte legislative si nu numai, legate de zona protejării și stopării tăierilor ilegale de pădure, respectiv Radarul Pădurilor, Codul silvic, legea contravenţiilor silvice şi statutul personalului silvic.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației președintele Iohannis în legătură cu tăierile ilegale:

Jurnalist ecopolitic.ro: Dumneavoastră ați afirmat că sunteți mulțumit de activitatea DNA. Legat de activitatea DNA, dumneavoastră, în decursul acestor ani, ați venit și cu o Strategie Națională de Apărare, în care ați inclus problema defrișărilor. Tot la fel de bună este activitatea DNA în momentul în care, de atâția ani, se discută, există plângeri la nivelul Direcției Naționale Anticorupție și nu există niciun dosar legat de tăierile ilegale, de tot ce înseamnă această problemă la nivel național?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Îmi amintesc de o afirmație a doamnei ministru Pană, înainte să plece din motive de sănătate de la minister, că lucrurile au luat o turnură foarte pozitivă și că aceste defrișări ilegale sunt sub control și datorită legii promovate de domnia sa. Am luat aceste chestiuni de bune.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner