Doina Pană: E Ziua Națională a României și noi …stăm în casă!

A trecut aproape un an de restricții, de lipsă a bucuriei, iar românii nu mai au bucuria de a sta împreună, a apreciat marți deputata PSD Doina Pană.

„E Ziua Națională a României și noi …stăm în casă! Acest nenorocit de Covid ne-a închis în casă și ne-a luat totul! Ne-a luat bucuria concediilor, a nunților, a botezurilor, a zilelor de naștere, a întâlnirilor de familie sau între prieteni, a marilor sărbători: Paștele, Rusaliile, Crăciunul! M-am uitat peste pozele din alți ani de 1 Decembrie și am remarcat, în toate, bucuria de-a fi împreună pentru a ne serba Patria! Am realizat, dragi prieteni, că asta ne-a luat cu adevărat Covidul: bucuria vieții, pentru că noi suntem un popor clădit să nu ne putem bucura decât #Împreună!„, a scris pe Facebook fostul ministru.

Doina Pană a adăugat că singuri nu știm să ne bucurăm, devenim depresivi.

„Când am întrebat-o pe mama mea, la începutul pandemiei, dacă nu ar fi mai bine să n-o mai vizitez o vreme, ca s-o protejez, răspunsul ei a fost instant: „Nu, mai bine mor de Covid decât de bătrânețe singură!” A trecut aproape un an de restricții, de lipsă a bucuriei. Va trebui și noi, ca popor, să hotărâm ce risc vrem să ne asumăm: Covidul sau depresia! Și să spunem răspicat ce vrem! Pentru că viața ne-a dat-o Dumnezeu și tot Dumnezeu hotărăște când ne-o ia. Nu contează care din sutele de boli sau ce tip de accident conduce la moarte. Ce contează cu adevărat și depinde doar de noi este cum ne trăim viața! Dumnezeu să ne ajute, să fim înțelepți! La mulți ani, România mea dragă! La mulți ani, frați români!, a concluzionat parlamentarul.