Dorel Căprar, fost președinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților: Consider că a venit TIMPUL să ridicăm steagul ROMÂNIEI, la Ierusalim!

Căprar Israel

Cred că a venit MOMENTUL să onorăm ISRAELUL cu același respect și aceleiași loialitate pe care poporul evreu a dovedit că o poartă ROMÂNIEI!Ca om politic, devotat valorilor umanismului și (dincolo de toate) ROMÂN fiind, consider că a venit TIMPUL să ridicăm steagul ROMÂNIEI, la Ierusalim!”, transmite fostul președinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Dorel Căprar, pe facebook, în contextul vizitei oficiale a preşedintelui Israelului, Reuven Rivlin, în România.

Căprar: Nu cred că am retrăit vreodată amintirea unor MOMENTE unice (care m-au desăvârșit ca politician) așa cum am făcut-o zilele acestea cu ocazia vizitei de stat pe care o efectuează în România Președinte Israelului, E.S Reuven Rivlin.

Liderul organizației Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal(PPU SL) consideră că legătura profundă dintre poporul român și cel evreu a căpătat noi valențe, ISRAELUL dovedindu-se a fi unul dintre cei mai fideli, constanți și loiali parteneri strategici ai Romaniei.

”În calitatea mea de Președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publica și Siguranță Națională din Camera Deputaților am participat, în vara anului 2018 în Israel, la o întâlnire la cel mai înalt nivel axată pe problematici cu caracter strategic și diplomatic.

Așa am avut ocazia să îl cunosc pe unul dintre cei mai respectați oameni politici ai Israelului – Avi Dichter, o adevărată somitate în domeniul securității interne, apărării și intelligence-ului israelian.

Am fost impresionat de modul în care, fostul director al Shin Bet-Israel Security Agency (ISA) mi-a vorbit despre IERUSALIM, capitala de 3000 de ani a Israelului!A făcut-o ca un adevărat patriot, insistând pe semnificația și importanța istorică, politică și strategică pe care IERUSALIMUL o are, fiind epicentrul credinței, culturii și spiritualității mozaice. Și indiscutabil, un punct de referință al altor două religii: cea creștină și cea musulmană. Din această perspectivă privind, IERUSALIMUL reprezintă cea mai complexă conexiune spirituală din întreaga lume. Locul unde CREDINȚA și ISTORIA își pun amprenta definitorie pe însăși continuitatea (în spațiu și timp) a trei mari religii!”, spune Căprar pe facebook.

Liderul umanist face o referire în postarea de pe facebook și la traseul greu încercat prin veacuri al poporului evreu, care ”TREBUIE să genereze în fiecare dintre noi, puterea unui exemplu care să ne definească.”

Căprar: Drama evreilor și ororile Holocaustului nu au putut să împiedice un POPOR, în determinarea lui de a-și clădi o ȚARĂ și de a-și identifica idealurile într-o PATRIE! Israelul a „predat” umanității, cea mai profundă „lecție” de sacrificiu, CREDINȚĂ și SPERANȚĂ!

El mai spune că, ”urmărind imagini de la principalele momente ale vizitei de stat a Președintelui Reuven Ruvi Rivlin-ראובן רובי ריבלין în România, i-a revenit în minte, o altă personalitate emblematică și definitorie în istoria relațiilor dintre români și evrei: Nimeni altcineva decât Dr. Moses Rosen, șef-rabinul Cultului Mozaic din România între anii 1948-1994.

„Eu cred că de la Ezra și Nehémia n-a existat o acțiune sionistă atât de mare ca Aliaua din România, în care rabinul Rosen are un rol atât de central. (…) Rabinul Rosen a știut să treacă cu bine peste toate obstacolele. A trecut prin toate încercările. Nu s-a lăsat învins de nici una. Pe toate le-a biruit. A avut o misiune fără steag, căci steagul n-a putut, într-un timp, să-l ridice în public însă acum, după încheierea acestei istorice etape, cu toții putem să-l vedem cu claritate și să înțelegem drumul pe care l-a urmat” – Astfel il caracteriza pe Moses Rosen (cel care și-a slujit ireprosabil CREDINȚA în perioada dificilă a comunismului) Shimon Peres, președinte și prim-ministru al statului Israel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, menționează liderul umanis Arad în postare.

Fostul președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților mai transmite că relocarea Ambasadei României la Ierusalim (capitala de 3000 de ani a statului evreu) va genera o nouă perspectivă a relațiilor bilaterale dintre țările și popoarele noastre.

”Ambasada înseamnă (până la urmă) o palmă de pamânt românesc, așezată în cetatea înțelepciunii lui Solomon! Poporul român este un popor CREȘTIN! Iar creștinismul NU POATE EXISTA fără IERUSALIM! Locul în care s-a „născut” religia în ale cărei taine, fiecare dintre noi am fost botezati!”, mai transmite Căprar.

În concluzia postării de pe pagina sa de socializare, Căprar transmite ”că a venit TIMPUL să ridicăm steagul ROMÂNIEI, la Ierusalim!”

”Astăzi (mai mult ca oricând) rațiunea, normalitatea și onestitatea TREBUIE să învingă orice inpediment sau controversă.

 Ambasada înseamnă (până la urmă) o palmă de pamânt românesc, așezată în cetatea înțelepciunii lui Solomon! Poporul român este un popor CREȘTIN! Iar creștinismul NU POATE EXISTA fără IERUSALIM! Locul în care s-a „născut” religia în ale cărei taine, fiecare dintre noi am fost botezati!
  • RIDICAȚI steagul ROMÂNIEI la IERUSALIM!”, a încheiat Căprar.