Dragnea nu se lasă! Suspendarea lui Iohannis va avea loc

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a vorbit la Antena 3 despre suspendarea lui Klaus Iohannis și a spus că este sigur că asta se va întâmpla.

„Este ferm deschis subiectul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis. Doar faptul că a semnat decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi nu înseamnă că acesta era  singurul motiv de suspendare”, a spus la Antena 3 Dragnea.

iohannis-kovesi
sursa foto: cotidianul.ro

Iohannis a revocat-o pe Kovesi prin purtătorul de cuvânt

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (…) „Corupţia afectează viaţa fiecărui cetăţean şi dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice şi blocarea luptei anticorupţie se traduce prin lipsa de spitale, şcoli, autostrăzi, administraţie publică eficientă.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenţia că, indiferent de numele procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, această instituţie are obligaţia să-şi continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanţă”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Ea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis consideră că în România lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel, dimpotrivă trebuie să continue şi niciuna din instituţiile implicate în lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Mutare SURPRIZĂ – unde va continua să fie procuror Laura Coduța Kovesi

Ministerul Public a decis că fosta șefă DNA își va continua acivitatea ca procuror la Instanța supremă.

„La solicitarea reprezentanților mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020″, a tranmis Ministerul Public.