EXCLUSIV Consiliul de Supraveghere al Complexului Oltenia îşi bate joc de mineri şi energeticieni!

EXCLUSIV

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia îşi bate joc de mineri şi energeticieni!

  • CS ul vrea să desfiinţeze Diviziile

    Decizia desfiinţării diviziilor a fost consemnată în procesul verbal al şedinţei Consiliului de Supraveghere, iar decizia propriu- zisă urmează să fie luată pe data de 6 decembrie. Motivul amânării până la acea data este că nici măcar CS- ul, nu este convins că e o soluţie corectă, dar presiunile sunt mari.

  • Mutarea ar fi făcută pentru Ionel Ilie

Mai apare un rând de şefi, în timp ce liderii de sindicat spun că nu vor mai fi bani de salarii

Noul Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia care părea că vrea să pună compania de la Târgu Jiu pe picioare, a venit de fapt cu intenţii de a cheltui bugetul societăţii, pentru ca nişte persoane venite din afara sistemului minier şi energetic să ia un salariu de sute de milioane, fără să facă nimic. Vineri, Consiliul de Supraveghere s- a întrunit la Işalniţa, în Dolj, unde CEO are una dintre sucursale. Toţi liderii de sindicat şi cei 14 mii de angajaţi ai societăţii aşteptau o hotărâre, care într- un final a fost luată: un director cu putere de decizie deplină.

   A fost numit Sorin Boza director general şi toţi liderii de sindicat au declarat în presa locală din Gorj că au încredere în el şi că în sfârşit, de acum încolo, CEO nu mai este condus interimar, situaţie care încurca în luarea de decizii. Adevăratele decizii urmează să fie luate.

Numirea lui Boza, praf în ochi! CS ul vrea să desfiinţeze Diviziile

bozaÎn timp ce toată lumea stătea liniştită că societatea are un directorat selectat prin ordonanţa 109, decizia cu adevărat tragică pentru CEO urmează să fie luată. Surse din cadrul Ministerului Energiei au declarat pentru Ecopolitic ce se vrea de fapt la Complexul Oltenia. În cadrul şedinţei supraveghetorilor de vineri, s- a luat în discuţie desfiinţarea diviziilor. Asta înseamnă că directorii care au fost selectaţi până acum pentru Divizia Financiară, Divizia Strategii şi Dezvoltare, Divizia Energie, nu vor mai ocupa posturi de directori aici, ci vor fi doar simpli membri în directorat. Sursele noastre de la nivel central spun că aceste departamente vor fi conduse de alte persoane, iar Sorin Boza, Laurenţiu Ciobotărică, Bogdan Popescu, despre care se spunea că a fost selectat pentru funcţia de director al Diviziei Energie şi Ovidiu Bălăcescu, vor fi coordonatori. Adică nu vor face nimic , dar vor încasa salarii imense. În afara salariilor membrilor directoratului, vor mai fi plătite şi alte salarii pentru cei care vor conduce departamentele de energie, financiar, minerit sau cum vor fi numite. Pe scurt, mai apare un rând de şefi care si ei trebuie plătiţi conform funcţiei.

Despre această variantă se vorbea la nivelul Ministerului Energiei de mai multe luni, dar nu toată lumea era de acord. Pentru că demersurile au fost însă începute, în minister a ieşit un adevărat scandal, deoarece Victor Grigorescu se bate cu pumnul în piept că vrea să redreseze compania de stat, dar de fapt îi bagă mâna în buzunar pentru a plăti salarii unor persoane, care nu au legătură cu domeniul minier şi energetic.

Membrii directoratului, nu ar avea practic de făcut nimic, decât să se întrunească în şedinţe şi să ia decizii în legătură cu compania, neştiind ce se întâmplă, pentru că niciunul dintre ei nu ar fi implicat în această activitate. Capetele luminate din CS şi din Minister, consideră că deciziile trebuie luate de persoane care nu au legătură cu activitatea propriu- zisă din CEO şi astfel nu vor putea influenţa deciziile. Adică una dintre cele mai mari companii energetice din ţară a ajuns să fie condusă de un inginer în aviaţie sau un director general care a lucrat la Lafarge, unde se vindea ciment şi se crede ca vor decide corect.

Sorin Boza tace! Despre rectificarea bugetului nu se spune nimic

De condamnat este şi atitudinea noului director general Sorin Boza, care a scris pe pagina sa de socializare , dupa ce a fost numit director general că “pentru mine este o mare onoare, dar și o mare provocare…. Sunt sigur însă că indiferent cât de mult vom munci noi, cei 5 din echipa de conducere a acestei companii, împreună şi cu supraveghetorii noștri, vom reuși să trecem peste această perioadă grea și ducem această companie acolo unde ii este locul acolo sus. Suntem toţi responsabili de această companie şi sunt sigur că doar trăgând toţi în aceeaşi direcţie vom reuşi să ne atingem obiectivele…Trebuie să ne lăsam deoparte ambițiile si de această dată să fim o echipă care să lucreze împreuna, pentru ca la sfârșit răspundem toţi de un business cu greutate în economia României, dar şi de viaţa miilor de familii din cele 3 județe în care compania noastră îşi desfăşoară activitatea”.

Prin acest mesaj, Sorin Boza arată că nu este deranjat de discuţiile care au fost la şedinţa în care el a fost numit director general şi că este de acord cu viitoarea decizie, de a fi desfiinţate diviziile. O decizie care va da peste cap din nou organizarea din cadrul companiei, dar cel mai important, liderii de sindicat nici măcar nu au fost întrebaţi ce părere au, deşi s- au întâlnit cu membrii CS, care le- au spus poveşti frumoase.

Adevărata problemă a companiei, în momentul de faţă este rectificarea bugetului, dar nimeni nu spune dacă în acest sens a fost luată vreo decizie. CEO a transmis în schimb un comunicat din partea CS, prin care le urează succes noilor directori.

Mutarea ar fi făcută pentru Ionel Ilie

ionel-ilieNemulţumirea şi mai mare a unor angajaţi din Minister este că această decizie ar fi luată pentru ca Ionel Ilie să rămână şef la energie. Bodan Popescu va rămâne simplu membru în directorat, iar de vânzarea de energie se va ocupa Ionel Ilie, deoarece Popescu nu are experienţă în acest domeniu. Întrebarea logică este de ce a fost selectat dacă nu are experienţă?

Se pare că directorii de divizii care ar vrea să rămână totuşi la conducerea viitoarelor departamente, Minier, Financiar, Strategie Dezvoltare, pot să aleagă să rămână, dar nu mai pot face parte din directorat. Asta ar însemna ca în locul celor care ar alege să plece din directorat, să fie selectate alte persoane, cu siguranţă din domenii cel puţin la fel de exotice ca şi până acum.

Membrii din Minister şi CS îi ţin spatele lui Ilie

min-energiei   Despre schimbarea directorului general se vorbeşte de mai mult timp, dar decizia a fost luată abia acum. Tot surse din cadrul Ministerului spun că lupta s- a dat pentru Ionel Ilie. Secretarul de Stat, Corina Popescu, dar şi doi membri ai Consiliului de Supraveghere, Valentin Cudric şi Cristina Micu l- au vrut general pe Ionel Ilie, dar acesta nu s- a aflat pe lista de recrutare, motiv pentru care decizia a tot fost amânată. Acum personajul principal este tot Ilie, deoarece susţinerea pe care o are nu este una de neglijat. Din acest motiv în urma desfiinţării diviziilor , Ilie rămâne şef la Energie. Acesta a avut şi are o susţinere publică puternică si din partea PSD şi ALDE. A fost numit director general, după ce Ion Călinoiu, pe atunci presedinte PSD Gorj, a declarat în presa locală de la Târgu Jiu, că Ilie este cel mai potrivit să conducă compania, iar Ministerul a fost de acord şi l- a pus.

Decizia desfiinţării diviziilor a fost consemnată în procesul verbal al şedinţei Consiliului de Supraveghere, iar decizia propriu- zisă urmează să fie luată pe data de 6 decembrie. Motivul amânării până la acea data este că nici măcar CS- ul, nu este convins că e o soluţie corectă, dar presiunile sunt mari.

ecopolitic.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare