Federaţia Solidaritatea Sanitară a lansat „Memorialul Eroilor din Sănătate”, ca jertfă pentru cadrele medicale căzute la datorie în lupta împotriva COVID-19

Onorând jertfa lucrătorilor din sănătate căzuţi la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a lansat Memorialul Eroilor din Sănătate.

Construit special pentru mediul online, Memorialul prezintă atât o perspectivă de ansamblul asupra lucrătorilor din sănătate care şi-au făcut datoria cu preţul propriei vieţi cât şi una de detaliu, ce permite cunoaşterea fiecăruia dintre eroii de până acum.

Memorialul permite multiple forme de interacţiune simbolică, aflate la dispoziţia publicului, prin intermediul Cărţii de onoare, a comentariilor comemorative şi a aprinderii unei lumânări simbolice pentru fiecare dintre membrii acestui Panteon virtual.

Memorialul Eroilor din Sănătate este un formă de a cinsti memoria lucrătorilor din sănătate decedaţi la datorie, adecvată la măsurile de protecţie specifice acestei pandemii şi la mediile de comunicare contemporane. Acest mijloc de comemorare şi onorare oferă posibilitatea tuturor cetăţenilor de a-şi prezenta gândurile şi emoţiile faţă de jertfa făcută de aceşti eroi în interesul societăţii.