Florin Barbu (PSD): Personalul APIA din teritoriu, salarii similare cu cele din aparatul central

Preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul Florin Barbu (PSD Olt), a afirmat că salariaţii centrelor din teritoriu ale Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) vor beneficia de salarii de bază similare cu cele ale personalului APIA din aparatul central, un proiect legislativ în acest sens primind marţi, în Comisie, un raport pozitiv.

Proiectul privind alinierea salariilor angajaţilor APIA din teritoriu la cele ale personalului APIA din aparatul central a fost iniţiat de de parlamentarii de Olt.

‘O veste bună pentru angajaţii din cele 42 de centre judeţene şi cele 262 de centre locale ale Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Am votat şi am dat raport pozitiv, în şedinţa de azi, a Comisiei pentru Agricultură, Proiectului de Lege pentru modificarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, iniţiativă legislativă a parlamentarilor de Olt. Astfel, personalul din toate centrele APIA din teritoriu va beneficia de salarii de bază similare cu cele ale personalului APIA din aparatul central’, a afirmat deputatul Florin Barbu, într-un mesaj postat pe facebook.

El a punctat că demersul este unul corect întrucât angajaţii APIA se ocupă anual de circa 850.000 de cereri de plată, iar instituţia are o rată anuală de absorbţie a fondurilor europene de 96%.

‘Este un demers normal şi corect faţă de angajaţii unei instituţii care a avut o rată anuală de absorbţie a fondurilor europene de 96%, fiind una dintre cele mai performante instituţii.

Vorbim de un volum mare de muncă, 850.000 de cereri de plată anual, pentru 9 milioane de hectare, de peste 100 de de scheme/ măsuri şi submăsuri de de plată de care se ocupă angajaţii APIA’, a adăugat deputatul PSD Olt.

Proiectul votat marţi în Comisia pentru Agricultură va fi dezbătut şi în Comisia de Muncă şi apoi va urma votul în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. AGERPRES / (AS – autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare