Florin Cîțu, la „ora premierului”: România are un parcurs european bine stabilit și nu voi permite PSD-ului să interfereze

Florin Citu
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a spus, luni, la „ora premierului”, în Camera Deputaților, că românii ar trebui să știe că invitația în Parlament din partea grupului PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. „Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist eu la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă”, a declarat Cîțu.

„În același timp, să vedem cine mă contestă pe mine! Cine sunt cei care mă contestă? Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose – aceștia sunt cei care mă contestă pe mine, toți, slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Toți încă fac tot ce le-au spus acești oameni, au făcut și fac același lucru, rămân şi au fost slugile celor doi. Să-i luăm pe rând.

  • Sorin Grindeanu, premierul Ordonanță 13. Cel care, la câteva zile după învestire, a scos zeci de mii de români în stradă, cel care tremura de frică când președintele României s-a dus lângă el, încercând să îl convingă să nu facă această nenorocire pentru români, și nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea, același premier care a făcut în România un lucru inedit: în politica din România a fost primul premier dat jos de propriul partid: Sorin Grindeanu.

 

  • Şi nu s-a dus acasă când i-au spus oamenii că nu e bun că e incapabil şi incompetent, nu! S-a ținut de scaun și a vrut să rămân acolo, împotriva propriului partid. Iar PSD s-a obișnuit cu asta şi a mai dat jos un premier, pe Mihai Tudose. Mihai Tudose, premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnuit să îşi ia banii în plic din diferitele funcții pe care e avusese până atunci. Bineînțeles, marii gânditori economici: Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Ei vin cu amendamente la bugetul României. Ei îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României.

Şi ce amendamente! Amendamente care însumate – da, v-am făcut eu calculul, pentru că nu îl aveați acolo – însumate fac 6% din PIB. Dar cel mai tragic și cred că este la limita trădării naționale, este faptul că propun să nu mai plătim la Comisia Europeană contribuția. De acolo vor să ia ei banii pentru aceste amendamente, din contribuția la Comisia Europeană. Nu voi permite așa ceva, domnilor. România are un parcurs european bine stabilit și nu voi permite PSD-ului să interfereze.

  • În același timp, anul acesta – și românii trebuie să știe acest lucru – avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul buget după 30 de ani, recunoscut acest lucru și de Consiliul fiscal și de instituțiile internaționale; un buget construit în jurul investițiilor. Și anul trecut aceiași oameni ne spuneau cum vom distruge România. Ei nu, am reușit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce ați făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face! V-am demonstrat cum se face economie. Văd că vă place să decupați”, a declarat premierul.