Gabriela Firea: Problema animalelor fără stăpân m-a preocupat mereu; Voi continua, după 9 iunie, proiectele de promovare a adopțiilor din adăposturile ASPA

Gabriela Firea s-a angajat că va continua, după 9 iunie, proiectele de promovare a adopțiilor din adăposturile ASPA și v-a propune facilități pentru adoptatori care constau în asigurarea unor servicii de sănătate post-adopție pentru câinii adoptați, prin protocoale cu clinicile veterinare.

Totodată, candidata la funcția de primar al Capitalei, Gabrielaa   necesară o responsabilitate a stăpânilor de animale pentru a nu le mai abandona, pentru a le steriliza și pentru a le supraveghea îndeajuns de bine, pentru a nu umbla libere pe străzi.

Principalele teme pe care le-a precizat Firea, într-o postare pe pagina sa de facebook, legate de protecția pentru câinii adoptați, responsabilitate a stăpânilor de animale pentru a nu le mai abandona, eficientizarea activității de supraveghere și protecție a animalelor prin reorganizarea ASPA, inclusiv mărirea capacității de cazare pentru câinii ridicați de pe domeniul public al Municipiului București:

  • Problema animalelor fără stăpân m-a preocupat mereu. Am avut temerea ca nu cumva să se întâmple o tragedie, cum s-a întâmplat anul trecut, când din cauza animalelor fără stăpân a murit un om nevinovat.
  • E necesară o responsabilitate a stăpânilor de animale pentru a nu le mai abandona, pentru a le steriliza și pentru a le supraveghea îndeajuns de bine, pentru a nu umbla libere pe străzi.
  • Am reușit, în perioada mandatului meu din 2016 – 2020, cu ajutorul MAI, ISU, Jandarmeria Română și Poliția Locală București să facem mai multe acțiuni prin care am reușit prinderea câinilor de pe domeniul public. Printr-o strânsă colaborare cu primăriile de sector am găsit locuri pentru animalele luate de pe stradă în adăposturile ASPA și cele de sector.
  • Un lucru extraordinar, pe care l-am reușit și care m-a bucurat foarte mult, a fost că din 2017, pe toată perioada mandatului meu, câinii nu au mai fost eutanasiați în adăposturile ASPA.

De asemenea, am inițiat un amplu proiect de sterilizare, în urma căruia au fost sterilizați peste 3.000 de câini și pisici, în 2018, și peste 7.000 de câini și pisici, în 2019. În anul 2019, printr-o mobilizare exemplară, am reușit să organizăm 6 mari evenimente de promovare a adopțiilor de câini și am susținut proiectul de adopție la distanță.

Problema animalelor fără stăpân din București, rămâne, însă, una de actualitate și, în orice moment, viața oamenilor poate fi pusă în pericol, dar în aceeași măsură, pot avea de suferit și câinii ori pisicile abandonate pe domeniul public.

  • Voi continua, după 9 iunie, proiectele de promovare a adopțiilor din adăposturile ASPA și voi propune facilități pentru adoptatori care constau în asigurarea unor servicii de sănătate post-adopție pentru câinii adoptați, prin protocoale cu clinicile veterinare.

Un alt proiect pe care îl am în vedere se referă la eficientizarea activității de supraveghere și protecție a animalelor prin reorganizarea ASPA și creșterea capacității primăriilor de sectoare de a susține un număr mai mare de animale fără stăpân.

Pentru mărirea capacității de cazare pentru câinii ridicați de pe domeniul public al Municipiului București voi identifica, împreună cu echipa mea, spații pentru amenajarea unor noi adăposturi.

Bucureștiul trebuie să devină un oraș sigur și curat, inclusiv prin grija pe care o avem față de prietenii noștri necuvântători.

*Partidul Social Democrat – Organizația Mun. București CMF 21240002

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare