Iohannis cere demisia guvernului; Dragnea reacţionează: Fiecare cu obsesiile lui

Aflat la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România preşedintele Klaus Iohannis a cerut demisia guvernului Dăncilă, apreciind că acesta este un accident al democraţiei româneşti.

„De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva.

Acum câteva săptămâni am fost întrebat de jurnalişti şi am spus că vom face faţă rezonabil, dar numai că între timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi.

Şi cred că din păcate şi acuma, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare”, a afirmat şeful statului, care a stat la masă alături de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Preşedintele a mai afirmat că România nu este pregătită pentru preşedinţia Consiliului Europene:

„Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveţi, cu toate că nu vă priveşte direct. Este vorba de anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie 2019 România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”.

Dragnea: Fiecare cu obsesiile lui

Dragnea CEx PSDDe la Parlament, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat:

„Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016. (…) Sunt din ce în cel mai mulţi români care se lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis.

De doi ani tot a spus că nu sunt bani de pensii, că nu se pot acorda facilităţi fiscale în acelaşi timp cu creşteri de pensii şi cu creşteri de salarii, că nu o să ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste. Timpul şi realitatea au dovedit ca ceea noi am spus şi ne-am angajat să facem prin programul de guvernare s-a realizat.

Aşa se va întâmpla şi acum, din punct de vedere al guvernului, lucru recunoscut şi de secretarul general al Comisiei Europene la întâlnirile pe care le-a avut cu guvernul, cu miniştri, guvernul este pregătit să gestioneze cu succes preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Ceea ce face Klaus Iohannis, şi nu numai el, aduce deservicii majore acestei ţări, pentru că încearcă să inducă atât la nivelul opiniei publice din România, cât şi la nivelul opiniei publice internaţionale, că guvernul din ţara lui nu este pregătit să gestioneze această preşedinţie, neavând niciun fel de probă, de dovadă în sensul acesta. Şi ceea ce face este incalificabil din partea unui şef de stat”, a reacţionat Liviu Dragnea.

Iulian Ionescu