Mihai Weber(PSD): Strategia Energetică a României va fi adoptată de Parlament!

Carciumaru Weber

Deputatul PSD Mihai Weber a anunțat pe pagina sa de socializare că Strategia Energetică a României și Planul Național Integrat în domeniul energiei și schimbărilor climatice pentru perioada 2021 – 2030 vor fi documente ce vor fi adoptate de către Parlamentul României.

  • Deputatul a mai precizat că acestă propunere legislativă, inițiată împreună cu alți parlamentari PSD din Gorj (domnii senatori Florin Cârciumaru, Marin Gheorghe și Scarlat Iriza), a trecut de votul Senatului, urmând să fie supusă și votului în Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

”Din momentul în care acest important act normativ va deveni lege, nicio guvernare nu va mai putea susține că România nu va mai produce energie pe bază de cărbune, așa cum în mod simplist a afirmat premierul Ludovic Orban.

Strategia Energetică a României trebuie să prevadă menținerea unui mix energetic în care necesitățile și obligațiile internaționale ale României să se armonizeze cu scenariul optim de dezvoltare a sistemului energetic național, acela în care energia produsă din cărbune să aibă, în perspectiva anului 2050, o pondere de peste 20%.”, a mai precizat Weber în postarea de pe facebook.