Ministerul Educaţiei cedează deocamdată: Subiectele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat nu se schimbă

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a anunţat vineri că în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare în formatul variantelor de subiecte. Astfel, examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat se vor susţine în aceleaşi condiţii.

Anunţul ministrului vine în contextul în care acesta s-a întâlnit cu reprezentanţii părinţilor şi elevilor.

rovana plumb„Ca ministru interimar al Educaţiei, am solicitat consultări cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, cu Federaţia Asociaţiilor de Părinţi, cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte modul în care copiii noştri în acest an şcolar vor trece cu bine evaluările naţionale şi respectiv examenul de Bacalaureat.

Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile, de aceea în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a declarat Rovana Plumb într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că, în acest an şcolar, în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii, care vor susţine Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureatul, în aceleaşi condiţii ca şi în anul şcolar trecut.

„Nu se aplică pentru acest an şcolar nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a afirmat ministrul.

Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul MEN vineri seara.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, a declarat că poziţia federaţiei a fost pentru amânare cel puţin cu un an de zile.

„Ne-am dorit în principiu doi ani de zile, având în vedere că elevii de clasa a VI-a vor susţine simularea evaluării, astfel încât dacă se va implementa peste un an sau peste doi să susţină aceste teste tip grilă cu itemi obiectivi. Până la urmă toţi am fost de acord, şi sindicatele şi elevii şi noi ca federaţie, să amânăm un an de zile, amânare care poate fi interpretată în funcţie de noul ministru”, a spus Cristache.

Şi preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Petru Apostoaia, a spus că modificarea care ar fi survenit nu era necesară.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare