Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile de urgenţă pentru aeroporturi şi spitale

Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile pentru aeroporturi şi unităţile medicale sanitare, în contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus.

  • Măsurile au fost stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul posibilelor infecţii cu coronavirus.

Mai mult, specialistii Ministerului Sănătăţii si ai Institutului National de Sănătate Publică au organizat o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens, a anunţat un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru biocidele utilizate pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor şi a echipamentelor de protecţie necesar personalul medico-sanitar.

În prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip.

“În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus”, a precizat MS.

BREAKING NEWS / ANUNŢ de la OMS: STARE DE URGENŢĂ MONDIALĂ din cauza noului CORONAVIRUS

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare