luni, august 15, 2022

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va participa, marţi şi miercuri, la Riga, în Letonia, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, reuniunea fiind un reper important în pregătirea negocierii Noului Concept Strategic al NATO, precum şi a Summitului NATO de la Madrid din 2022, potrivit Agerpres.

„Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va participa, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2021, la Riga, în Letonia, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO. Reuniunea va avea un program şi agendă de discuţii consistente. Cu acest prilej, miniştrii vor aborda teme de relevanţă şi de actualitate pe agenda aliată, reuniunea fiind un reper important în pregătirea negocierii Noului Concept Strategic al NATO, precum şi a Summitului NATO de la Madrid din 2022. Ministrul Bogdan Aurescu va reitera sprijinul României pentru elaborarea unui Nou Concept Strategic al NATO, care să ofere Alianţei instrumente adecvate de răspuns la provocările mediului de securitate actual”, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Aurescu se va referi la evoluţiile curente de securitate din Vecinătatea Estică a Alianţei şi necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare în mod coerent şi cuprinzător pe întreg Flancul Estic, inclusiv în regiunea Mării Negre.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner