duminică, august 14, 2022

Ministrul Dezvoltării: Bani dați înainte pentru fiecare localitate prin programul “Angel Saligny”

Fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţarea minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice de aplicare a OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) arată într-un comunicat de presă că a supus consultării publice ordinul pentru aprobarea „Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) – d).

„Pentru a evita creşterea disparităţilor şi pentru a asigura coeziunea teritorială, fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţarea minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice. Totodată, localităţile care accesează împreună fondurile disponibile prin acest program, prin Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, vor putea beneficia de o finanţare sporită cu 10%”, a precizat Cseke Attila, citat în comunicat.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că, odată aprobat proiectul de ordin, care prevede normele metodologice, MDLPA pune la dispoziţia beneficiarilor platforma digitală investitii.mdlpa.ro. Astfel, derularea programului va fi total transparentă, întrucât UAT-urile şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi individuale pe platforma digitală prin care vor fi gestionate proiectele finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Aşadar, vor fi alocate cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, 4 milioane pentru fiecare comună şi 7 milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reşedinţele de judeţ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reşedinţă de judeţ 43 de milioane de lei. Fiecare sector al municipiului Bucureşti poate accesa fonduri în valoare totală de 35 milioane lei pentru proiecte prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner