Ministrul Educației: 110 de unități de învățământ au cerut să învețe online

Un număr de 110 unităţi de învăţământ bucureştene au solicitat derularea cursurilor online, a afirmat marţi ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Astfel, 101 unităţi au făcut cereri în baza articolului 3 alineat 2 din Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii şi alte 9 şcoli în baza articolului 6 alineat 9.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică, a anunţat, marţi seara, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică. Este vorba despre 91 de cereri în baza articolului 3 alineat 2 şi nouă cereri de suspendare activităţii în baza articolului 6 alineat 9. Articolul 6 alineat 9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Articolul 3 alineat 2 presupune decizia inspectoratului la solicitarea şcolii. Mai ales în Capitală, pentru că în Cluj unde rata de infectare este de 10,4 la mie au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi o singură solicitare în baza articolului 6 alineat 9, iar în Timişoara unde avem 12,7 la mie am avut doar patru solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi nicio solicitare în baza articolului 6 alineat 9. (…) Este vorba despre aproape un sfert din şcolile din Capitală în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a spus că sunt judeţe care nu au înregistrat nicio solicitare de trecere în online, printre care Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Brăila.